Folkehelseprisen til Nes o-lag

Nes Kommunes Folkehelsepris 2010 gikk til Nes Orienteringslag.

folkehelseprisenÅ få Folkehelseprisen er veldig oppmuntrende, og det viser at noen verdsetter det vi driver med, sier leder i Nes Orienteringslag, Johnny Flatmo.

I over 40 år har Nes o-trim sørget for å få nesbuene ut i naturen, og ikke minst i fysisk aktivitet. I 2010 arrangerte orienteringslaget o-trimmen for 40. gang, og fredag kveld ble de tildelt kommunens folkehelsepris for sitt arbeid.

60 poster hvert år
Hvert eneste år plasserer orienteringslaget ut 60 poster rundt omkring i bygda. Postene plasseres på nye steder hvert år. – Turorienteringen ligger tilgjengelig for deltakerne når de selv ønsker å benytte seg av det. Du trenger ikke møte opp til fastlagt tid eller på et bestemt sted. En kan enten bruke søndagsturen med familien til å jakte på poster, eller en liten kveldsøkt om en trenger en avkobling og en god opplevelse alene. Vår aktivitet har i aller høyeste grad fokus på uorganisert og egenorganisert aktivitet, fortsetter Flatmo. Dette har også juryen, som består av Anne Brit Thon, Ragnhild Kollstuen og Hilde Marie Schjerven, vektlagt.

Passer for alle
I tillegg til o-trimmen arrangerer orienteringslaget ukentlige treningsløp gjennom hele sommeren. – Både o-trimmen og treningsløpene har ulik vanskelighetsgrad. Dette gjør at oppleggene passer for alle enten deltakeren er nybegynner eller en dreven o-løper, ung eller gammel, sier Erik Sogn i Nes orienteringslag.

I statuttene for folkehelseprisen står det at den organisasjonen eller foreningen som tildeles prisen skal vektlegge samarbeid med andre. Nes orienteringslag har blant annet hatt samarbeid med Raumnes historielag og kirkene i Nes. I forbindelse med åpningen av turorienteringen har det vært foredrag om historiske plasser og blitt avholdt gudstjenester.

Ordføreren delte ut prisen
Også overfor vår egen kommune har Nes orienteringslag bidratt med positivt samarbeid. Da lærerplanen av 1997 kom og vi fikk 6-åringene inn i skolen, jobbet Nes O-lag hardt for at samtlige av bygdas skoler skulle få skolegårdskart. Skolegårdskartene gir skolene mulighet til å drive tilpasset opplæring i hele fire kompetansemål knyttet til bruk av kart og kompass, andre måter en kan orientere seg på og trygg ferdsel i kjent og ukjent terreng, sa ordfører Oddmar Blekkerud da han stod for utdeling av prisen i Nes kulturhus fredag kveld.

Lite markedsføring
I jurybegrunnelsen står det også at Nes O-lag består av få, men ivrige ildsjeler.
– Det er imponerende hvordan de med knappe økonomiske og menneskelige ressurser klarer å lage gode tilbud, står det videre i juryens begunnelse.
Juryen peker imidlertid på at de ønsker seg en mer aktiv markedsføring og nytenking. De er uansett ikke i tvil om at Nes O-lag er en verdig vinner av Folkehelseprisen som deles ut for andre gang i år. Prisen er på 5000 kroner og et diplom.

Skrevet av Heidi Wexels Riser (Raumnes)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s